سوالات آیین نامه رانندگی به صورت بسته

رانندگی در جاده چگونه است؟

رانندگی در جاده

سفر، گردش و تفریح! وقتی این کلمات را می‌شنویم، ناخودآگاه به یاد جاده می‌افتیم. بسیاری از ما علاقمند به سفر هستیم و به همین دلیل است که باید تمامی نکات مهم را در ارتباط luvme human hair wigs nike air jordan 1 elevate low fsu football jersey johnny manziel jersey custom sublimated hockey jerseys bouncing putty egg custom youth nfl jersey custom maple leafs jersey inflatable kayak jordan max aura 4 custom youth nfl jersey jordan air force 1 uberlube luxury lubricant custom stitched nfl jersey air jordan 1 low flyease با رانندگی در جاده بشناسیم و از آن‌ها آگاه باشیم. هدایت یک خودرو درون شهر و خارج از شهر بسیار با هم متفاوت است. از قوانین و مقررات گرفته تا نکات فنی و زمان رانندگی. به همین علت است که بسیاری از اوقات، ندانستن و تجربه نداشتن است که در سفرهای خارج شهری حادثه می‌آفریند. در این مطلب با وب سایت آیین نامه رانندگی باشید تا درباره رانندگی در جاده بیشتر بدانید.

برای شرکت در آیین نامه کلیک کنید: آزمون آیین نامه

تفاوت رانندگی در جاده و رانندگی درون شهری

ابتدا به این موضوع می‌پردازیم که تفاوت این دو موضوع چیست. دانستن تفاوت آن دو مهم است، زیرا می‌تواند دید مناسبی به راننده بدهد و از بسیاری از مشکلات پیشگیری به عمل آورد.

تفاوت در کارکرد، اولین موضوع است. در واقع خیابان‌های درون شهر ساخته شده‌اند تا ساختمان‌ها، میدان‌ها و اماکن مختلف شهری را به یکدیگر متصل کنند. افراد از این خیابان‌ها استفاده می‌کنند تا به محل کار، تحصیل، خرید و امثال آن برسند. به همین دلیل است که ترافیک به طور معمول در داخل شهر بیشتر است و در حالت عادی نیز زمان بیشتری در خیابان نسبت به جاده صرف می‌شود.

پارک کردن، یک تفاوت دیگر است. درون شهر شما باید با انواع پارک، به خصوص پارک در شرایط دشوار آشنا باشید. اما در جاده این گونه نیست. حتی اگر بیرون از شهر بخواهید خودروی خود را پارک کنید، احتمالا فضا به اندازه کافی وجود دارد.

سرعت و اندازه راه، شاید مهم‌ترین تفاوت شهر و خارج شهر باشد. در حین رانندگی در جاده، شما سرعت‌های بالایی را تجربه می‌کنید. در حالی که در یک خیابان درون شهری این گونه نیست. لازم است توجه کنیم که سرعت بالا در جاده نیاز است، اما همین سرعت زیاد درون شهر خطرناک می‌باشد! پس هر معبر خصوصیت خاص خود را دارد. متاسفانه عدم توجه به این نکته پایه‌ای و واضح باعث وقوع حوادث جبران ناپذیری می‌شود.

یک موضوع دیگر، زمانی است که درون خودرو طی می‌شود. درون شهر، راننده و دیگر سرشنینان صرفا برای زمان کوتاهی درون خودرو هستند. اما این زمان در معابر برون شهری گاها تا ساعت‌ها می‌رسد.

اگر راننده مبتدی هستید، پیشنهاد ما این است که تمامی موارد بالا رو دوباره بخوانید و در ذهن خود تصور کنید. در مرحله بعدی با ما باشید تا موارد را شرح دهیم.

قوانین و مقررات جاده های برون شهری

چه داخل شهر و چه خارج از آن، قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی باید رعایت شوند. عدم رعایت آن‌ها نه تنها باعث جریمه شدن توسط پلیس راهور می‌شود، بلکه در بسیاری از مواقع به شدت خطرناک است.

سرعت، اولین مقوله مورد توجه در این قسمت است. به طور معمول، بیشترین سرعت موجود درون شهر مربوط به کمربندی و معادل 70 کیلومتر بر ساعت است. اما ماجرا در جاده فرق می‌کند. در جاده‌های عادی و معمول خارج شهری، کمترین سرعت برابر با 50 است. این در حالی است که در معابر (به جز اتوبان و بزرگراه)، حداکثر سرعت به 110 نیز می‌رسد.

در اتوبان و آزادراه‌ها، حداقل سرعت ممکن 100 و حداکثر آن 120 و در برخی اتوبان‌های خاص 130 کیلومتر بر ساعت است. موضوع سرعت در جاده بسیار مهم است و باید به دقت رعایت شود. عدم رعایت آن (تا 30 کیلومتر بالاتر از حد مجاز) در سال 1401 شصت هزار تومان و برای بیشتر از 30 کیلومتر بالاتر از حد مجاز، 200 هزار تومان جریمه به همراه داشته است. همچنین سرعت غیرمجاز بین 5 تا 10 نمره منفی نیز به همراه خواهد داشت.

سبقت و توجه به خطوط موجود در جاده از دیگر موارد مهم رانندگی در جاده است. در جاده‌هایی که خط ممتد دارند، امکان سبقت گرفتن وجود ندارد. تخطی از این مورد، 30 هزار تومان جریمه (در سال 1401) به همراه نمره منفی به همراه داشته است.

با اینکه سرعت و سبقت غیرمجاز مهم‌ترین موضوعات در ارتباط با جرایم و قوانین جاده‌ها هستند، موارد دیگری همچون عدم رعایت فاصله طولی، توقف بیجا و دنده عقب در اتوبان و موارد دیگر نیز در این باره قابل توجه هستند.

وجود پلیس نامحسوس، دوربین‌های راهنمایی و رانندگی، پلیس راه و گشت‌‎های پلیس نیز از دیگر مواردی هستند که به قوانین و مقررات این زمینه مرتبط است.

رانندگی در جاده خارج شهری

نکات مهم و تجربیات رانندگی در جاده

سرعت، سرعت و سرعت! کافی است نگاهی گذرا بر آمار تصادفات جاده‌ای و فوت بر اثر آن بیندازید تا متوجه شوید سرعت غیرمجاز چقدر می‌توان خانمان سوز باشد. همواره سعی کنید به سرعت مجاز جاده دقت کنید. نه از آن تجاوز کنید و نه سرعت را بسیار پایین‌تر از آن بیاورید. هر دوی این موارد می‌تواند خطرناک باشد.

اگر فکر می‌کنید سرعت بالا می‌تواند تفاوت بسیاری ایجاد کند، بیایید این موضوع را با یک مثال و محاسبه بررسی کنیم. فاصله تهران و اصفهان حدود 430 کیلومتر است. در صورتی که این مسافت را با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت طی کنید، حدود 3.5 ساعت زمان نیاز دارید. در حالی که اگر با سرعت 140 طی مسیر کنید، زمان به حدود سه ساعت و 10 دقیقه می‌رسد؛ در حالی که احتمال وقوع حادثه چند برابر می‌شود. به راستی آیا ارزش دارد؟!

خستگی را حتما جدی بگیرید. خستگی و خواب آلودگی می‌تواند برای تمامی سرنشینان خودرو خطرناک باشد. گفته می‌شود که هر دو ساعت رانندگی نیاز به 15 دقیقه الی نیم ساعت استراحت دارد. به علاوه، داشتن خواب کافی قبل از شروع حرکت نیز از الزامات است.

در هنگام شب، ممکن است نور بالای خودرویی که از جلو به شما نزدیک می‌شود اذیت کننده باشد. ابتدا به او علامت دهید. در صورتی که رعایت نکرد، مقابله به مثل نکنید، زیرا می‌تواند خطرناک باشد. بهتر است با آرامش و با نور پایین آن خودرو را رد کنید.

رانندگان باتجربه توصیه می‌کنند که در مسیرهای سربالایی و یا سرپایینی با شیب زیاد از سبقت گرفتن (حتی مجاز) پرهیز کنید. سبقت در این مسیرها در صورت وجود خودرو در لاین مخالف ممکن است خطرآفرین باشد.

در جاده‌ها، تحت هیچ شرایطی در وسط راه توقف نکنید، حتی کوتاه. مهم نیست که جاده خلوت است یا نه. همواره احتمال نزدیک شدن غیرمنتظره خودرویی وجود دارد.

در صورت بروز مشکل فنی چه کنیم؟

به کرات پیش می‌آید که رانندگان حین رانندگی در جاده با مشکل فنی در ارتباط با خودروی خود مواجه شوند. اولین اقدام در این شرایط، حفظ آرامش است. در صورتی که آرامش خود را حفظ کنید، می‌توانید اوضاع را کنترل کنید.

در مرحله بعدی به بررسی مشکل بپردازید. البته دقت کنید که قبل از پیاده شدن از خودرو باید آن را به آرامی به کناره راه هدایت کرده باشید. همچنین قرار دادن تجهیزات ایمنی (مثل مثلث خطر) نیز الزامی است. ممکن است بتوانید خودتان از پس مشکل بربیایید. توصیه می‌کنیم در این زمینه، مطلب «راهکارهای خرابی خودرو در جاده» را از دست ندهید. همچنین در نظر داشته باشید شماره تلفن امداد خودرو ایران، 096440 است.

دیدید که در این مطلب از وب سایت آیین نامه رانندگی به بررسی رانندگی در جاده و نکات مرتبط با آن پرداختیم. در دوره آموزش رانندگی که آموزشگاه‌های کشور برگزار می‌کنند، امکان این نیست که زمان زیادی در جاده صرف شود. به همین دلیل است که مطالعه این مطلب به دقت و تمرین آن در کنار یک راننده ماهر می‌تواند شما را به حرفه‌ای بودن نزدیک کند. در پایان پیشنهاد می‌کنیم تمرین رانندگی خارج شهری خود را زیر نظر یک راننده باتجربه آغاز کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed