امروزه با توجه به افزایش میزان جرایم رانندگی و همچنین وجود مشکلات اقتصادی، بسیاری از افراد به دنبال پرداخت قسطی خلافی خودرو و یا موتور سیکلت خود هستند. تقسیط جرایم میتواند به افراد کمک کند تا بر اساس توان مالی خود به پرداخت و صفر کردن خلافی بپردازند. این یکی از طرحهایی است که پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در نظر گرفته است. البته شرایط خاصی برای آن وجود دارد. همچنین باید از روش انجام این کار آگاه باشید. در ادامه این مطلب از وب سایت آیین نامه رانندگی، همه چیز را در ارتباط با پرداخت قسطی خلافی خودرو بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استعلام خلافی برای پرداخت قسطی خلافی خودرو
مشخص است که قبل از اقدام برای پرداخت مبلغ، شما باید از میزان آن آگاه باشید. پس در مرحله اول استعلام خلافی ضروری است. شاید قبلا در سایت درباره روش استعلام خلافی موتور سیکلت خوانده باشید. استعلام خلافی خودرو نیز تا میزان زیادی مشابه آن است.
روش اول، روش الکترونیکی است. شما میتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفتر یا نهادی، خودتان به صورت رایگان استعلام بگیرید. برای این کار ابتدا نیاز است تا وارد سایت rahvar120.ir شوید. کافی است روی این لینک بزنید تا وارد سایت پلیس راهور شوید. وقتی وارد آن شدید، صفحه را کمی پایین بیاورید. در میانههای صفحه گزینه استعلام تخلفات رانندگی را مشاهده خواهید کرد. روی آن کلیک کنید. در صفحه بعدی باید اطلاعات شخصی خود را وارد کنید. اگر تا کنون از آن استفاده نکردهاید، ابتدا نیاز است ثبت نام کنید. سپس به راحتی میتوانید وارد سامانه شده و تخلفات و خلافیها و جریمههای خود را ببینید. حال با ما باشید تا در ادامه درباره قسط بندی نیز صحبت کنیم.
روش استعلام آنلاین را بررسی کردیم. اما اگر به هر دلیلی دسترسی به این روش ندارید، میتوانید به نزدیکترین دفتر پلیس +10 مراجعه کنید. در پلیس +10، اپراتور با گرفتن اطلاعات شما میتواند خلافی را به اطلاع شما برساند. سپس به روشهای گوناگون خواهید توانست آن را پرداخت کنید.
البته روشهای دیگری نیز مانند اپهای پرداخت و امثال آن نیز وجود دارد. برخی کافی نتها و دفاتر خدمات کامپیوتری نیز این کار را انجام میدهند. توصیه ما این است که خودتان از سایت پلیس راهور استعلام بگیرید تا بتوانید ادامه مراحل را نیز به سادگی انجام دهید. همچنین این روش کاملا رایگان خواهد بود و نیاز به پرداخت هزینه یا مراجعه حضوری ندارد.
روش پرداخت قسطی خلافی خودرو
همان گونه که گفتیم، این طرحی است که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ارائه شده است. با استفاده از آن شما قادر خواهید بود تا مبالغ را به میزان جرایم دلخواه پرداخت کنید. جریمه باقی مانده نیز میماند تا زمانی که دوباره بخواهید آن را پرداخت کنید. البته همچنین میتوانید تمامی هزینهها را به یک باره نیز پرداخت کنید. به طور کلی نحوه و میزان پرداخت به شما بستگی دارد.
برای انجام این کار، باید ابتدا وارد صفحه استعلام خلافی شوید. روش آن را توضیح دادیم (از سایت راهور). سپس خلافیها را در جدولی مشاهده میکنید. در این جدول علاوه بر عنوان تخلف، محل وقوع آن، زمان و مبلغ قابل پرداخت نیز ذکر شده است. برای پرداخت قسطی، کاری که باید بکنید این است که یک یا چندتا از تخلفات را انتخاب کنید. با انجام این کار، هر بار که یک تخلف را از جدول انتخاب میکنید، مبلغ کل برای شما نمایش داده میشود. میتوانید با انتخاب درگاه پرداخت بانکی، آن را اینترنتی پرداخت نمایید.
به طور مثال اگر شما دارای 5 تخلف باشید که هر کدام 20 هزار تومان است، مجموعا باید 100 هزار تومان پرداخت کنید. اما شاید بخواهید این هفته فقط 40 هزار تومان از تخلفات را بپردازید. در این صورت دوتا از خلافیها را انتخاب میکنید و به صفحه پرداخت هدایت میشوید. به این صورت، 40 هزار تومان را پرداختهاید و مابقی مبلغ باقی مانده است.
البته علاوه بر سایت راهور، امکان پرداخت در اپلیکیشنها و نیز دستگاههای خودپرداز نیز وجود دارد. اما مزیت استفاده از سایت این است که تمامی اطلاعات را مشاهده میکنید. در واقع مبلغ و زمان کاملا بستگی به شما دارد. اما باید دقت کنید که خلافیهای باقی مانده آن قدر نمانند که زمان مجاز به پایان برسد و دردسرساز شود. درباره این موضوع در ادامه توضیح خواهیم داد.
آیا امکان قسط بندی برای خودروی در پارکینگ هم وجود دارد؟
بله. البته روش آن کمی متفاوتتر است.
برای این که بتوانید خودروی توقیف شده خود را از پارکینگ تحویل بگیرید، مشخصا نیاز به پرداخت مبلغ خلافی و گذراندن زمان معین شده دارید. البته مبلغ اندکی نیز به عنوان هزینه خود پارکینگ از شما اخذ خواهد شد که مبلغ زیادی نیست.
اما اگر میخواهید خلافی خودروی در پارکینگ را به شکل قسطی بپردازید، دیگر نمیتوانید از طریق سایت، اپلیکیشنها و یا خودپرداز اقدام کنید. در حال حاضر صرفا این امر با مراجعه به دفتر پلیس +10 و یا قسمت اجرائیات اداره پلیس راهنمایی و رانندگی (پلیس راهور) میسر است.
شما با مراجعه به اداره اجرائیات پلیس و پرداخت قسطی خلافی خودرو خواهید توانست تا آن را تحویل بگیرید. البته با توجه به نوع خلافی میزان آن متفاوت خواهد بود. یعنی باید حد خاصی از قسط پرداخته شود تا اجازه خروج خودرو به شما داده شود. این موضوع را مسئول مربوطه در اداره به اطلاع شما خواهد رساند.
گرچه با توجه به طولانی بودن این پروسه، پیشنهاد ما این است که در صورتی که امکان آن را دارید، تمامی مبلغ را یک جا پرداخت کنید تا خودرو به شما تحویل داده شود. گاهی اوقات حتی تا تمامی مبلغ پرداخت نشود امکان خروج خودرو وجود ندارد. البته اگر امکان آن برای شما وجود ندارد، میتوانید با مراجعه به پلیس به علاوه ده یا اداره راهور، در این باره سوال کنید.
نکات مهم درباره تقسیط خلافی
تا اینجای کار روش قسط بندی و همچنین روش استعلام گرفتن خلافی را بررسی کردهایم. اما اگر شما هم علاقمند پرداخت قسطی خلافی خودرو هستید، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید. با ما باشید تا به این نکات مهم اشاره کنیم.
نکته اول، زمان پرداخت است. توجه داشته باشید که بعد از ثبت هم جریمه، شما دو ماه برابر با شصت روز زمان دارید که هزینه را پرداخت کنید. یعنی درست است که زمان پرداخت و میزان و تعداد جریمههای پرداخت شده در سایت بر عهده خود شماست، اما هیچ جریمهای نباید بیش از شصت روز باقی بماند. اگر این اتفاق بیفتد، جریمه دو برابر خواهد شد.
دقت داشته باشید که استعلام گرفتن از وب سایت راهور رایگان است. پس اگر آن را خودتان انجام نمیدهید، دقت داشته باشید که فردی نباید برای صرف دسترسی به صفحه خلافی از شما پول دریافت کند.
سایت پلیس راهور یک سامانه اینترنتی است. پس در نظر داشته باشید که ممکن است بعد از هر پرداخت، یک الی سه روز به روز رسانی خلافی شما طول بکشد.
در پایان فراموش نکنید که هیچ سایتی به جز راهور 120 که در بالا ذکر کردیم، مرجع رسیدگی، استعلام و پرداخت تخلفات رانندگی نیست.
در این مطلب از وب سایت آیین نامه رانندگی، سعی کردیم تا تمامی موضوعات مرتبط با پرداخت قسطی خلافی خودرو را بررسی و عنوان کنیم. زیرا امروزه بسیاری از افراد به دنبال پرداخت قسطی جریمه خودرو هستند. در کنار این موضوعات، روش استعلام خلافی خودرو را نیز شرح دادیم. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید بوده باشد. فراموش نکنید که میتوانید نظرات، پیشنهادات و سوالات خود را در همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.