سوالات آیین نامه رانندگی به صورت بسته

قوانین سبقت گرفتن در رانندگی

سبقت گرفتن

سبقت گرفتن با رعایت یک سری قوانین مجاز است و به طور کلی به معنای پیشی گرفتن از ماشینی است که در مسیر وسیله نقلیه شما در حال حرکت است. آشنایی و آگاهی به قوانین سبقت گرفتن در رانندگی اهمیت زیادی دارد زیرا که در صورت رعایت نکردن آن موجب جریمه نقدی یا منجر به تصادف می‌شود.

قوانین سبقت گرفتن در رانندگی چگونه است؟

انواع سبقت به دو بخش تقسیم می‌شوند، یعنی سبقت مجاز و سبقت غیر مجاز این سبقت‌ها معمولاً در آزاد راه‌ها و بزرگراه‌های درون شهری و برون شهری اتفاق می‌افتتد.
قوانین سبقت گرفتن در رانندگی در امتحان رانندگی که به صورت عملی از شما گرفته می‌شود نیز اهمیت بالایی دارد زیرا که بسیاری از افسران شما را به دام‌های چالشی میاندازند و در صورتی که شما به قوانین مسلط نباشید، ممکن است در این دام‌ها گیر کنید!
همیشه سبقت گرفتن ممنوع نیست بلکه با رعایت اصول و نکاتی می‌توان در خیابان‌ها سبقت گرفت. حتماً باید از قبل مطمئن باشید که در مسیری که هستید و آنجا سبقت گرفتن آزاد است.

سبقت گرفتن بر روی خط‌های ممتد و خطوط منقطع

مثلاً در خیابان‌هایی که دارای خط‌های ممتد هستند، سبقت ممنوع است و اگر راننده‌ای از ماشین دیگری سبقت بگیرد، جریمه خواهد شد. اما اگر خطوط در خیابان به صورت مقطع باشد رانندگان با رعایت قوانین سبقت گرفتن در رانندگی می‌توانند این عمل را انجام دهند.
نکته دیگر این است که سبقت گرفتن از سمت چپ مجاز است اما لازم است قبل از سبقت یک سری نکات را بداند. آن هم این است که چراغ راهنمای سمت چپ خود را روشن کند و به راننده جلویی اعلام کند که قصد سبقت گرفتن دارد و همچنین فاصله را با ماشین جلوی خود رعایت کند.

سبقت گرفتن  رانندگی

با توجه به قوانین سبقت گرفتن در رانندگی فقط در صورتی می‌توانید از سمت راست سبقت بگیرید که خودرو جلویی در حال گردش به چپ باشد و در این صورت سبقت به راست برای شما بدون محدودیت است. در هنگام سبقت گرفتن باید دقت کنید که رو‌به‌رو خالی باشد و بین دو خودرو تفاوت سرعت کمی وجود داشته باشد و اگر غیر از این شرایط باشد، سبقت گرفتن خطرناک است و منجر به حوادث خطرناکی می‌شود.
گاهی دیده می‌شود که رانندگان برای سربه سر گذاشتن و یا چشم و هم چشمی در رانندگی از یکدیگر سبقت می‌گیرند و یا فضا را برای سبقت گرفتن باز نمی‌کند که این نیز می‌تواند خطرناک باشد.

در چه موارد نمی‌توان سبقت گرفت؟

بر اساس قوانین سبقت گرفتن در رانندگی در شرایطی سبقت ممنوع است.مثلاً در برخی از محل‌ها، با تابلو‌های علائم راهنمایی و رانندگی سبقت مممنوع مشخص شده است. یا در زمان‌هایی که خودرویی با سرعت بالا و نزدیک به خودرو دیگر از روبه‌رو در حال حرکت باشد سبقت گرفتن ممنوع است. آنچه در قوانین نیز آمده است این است که سبقت گرفتن از ۵۰ متر مانده به پیچ و ۵۰ متر بعد از آن، تقاطع مسیر‌ها و تقاطع راه آهن ممنوع است. پس در نتیجه راننده زمانی مجاز به سبقت گرفتن است که با تابلو‌های راهنمایی و رانندگی مشخص شده باشد.

سبقت ممنوع !

به طور کلی منطقی است که راننده نتواند سر پیچ‌ها و سربالایی‌های تند سبقت بگیرد زیرا میدان دید آن پایین است. همچنین اگر روشنایی کمی وجود داشته باشد و عمق دید پایین باشد امکان سبقت گرفتن وجود ندارد. طبق قوانین سبقت گرفتن در رانندگی، نمی‌توانید از کسی که در حال سبقت گرفتن است سبقت بگیرید. یکی دیگر از این ممنوعیت‌ها این است که اتوبوس‌ها و کامیون‌ها و یا خودرو‌های تجاری در معابر شهری از سبقت گرفتن منع شده‌اند. البته ذکر این نکته نیز اهمیت بالایی دارد که ۱۰۰ متر مانده به تونل و یا پل تا انتهای آن سبقت ممنوع است. پس اگر راننده‌ای در هرکدام از‌ایین شرایط اقدام به سبقت گرفتن کند جریمه خواهد شد و یا تصادف اتفاق می‌افتد.
با رعایت قوانین سبقت گرفتن در رانندگی از جان خود و دیگران محافظت می‌کنید و یک رانندگی اصولی خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed