سوالات آیین نامه رانندگی به صورت بسته

صادرکات در روشن کردن ماشین به چه معنی است؟

صادرکات در روشن کردن ماشین

آیا می‌خواهید به سادگی در آزمون آیین نامه شهری دریافت گواهینامه رانندگی قبول شوید؟ دنبال رمز و رازها و نکات آن هستید؟ جالب است بدانید که با دانستن یک سری نکات ساده و alpinestars caschi air max 270 women custom dallas stars jersey inflatable kayak bouncing putty egg custom maple leafs jersey adidas yeezy boost 350 turtle dove custom youth hockey jerseys sac à dos eastpak bouncing putty egg durex intense vibrations ring smith and soul air max 270 women best human hair wigs for black females air jordan 1 low flyease پایه‌ای و رعایت کردن آن‌ها، خواهید توانست به راحتی آزمون را پاس کنید. تنها کافی است این نکات را فراگرفته و آن‌ها را تمرین کنید. یکی از این موارد، صادرکات در روشن کردن ماشین است. عبارت «صادرکات» در واقع نشان دهنده مراحلی است که باید برای استارت کار طی کنید. در این مطلب از وب سایت آیین نامه رانندگی درباره صادرکات در روشن کردن ماشین بیشتر خواهید دانست. با ما باشید.

صادرکات در روشن کردن ماشین چیست؟

برخی می‌گویند که آزمون شهری بستگی زیادی به شانس و اقبال و رفتار افسر دارد! اما باید بگوییم که این گونه نیست. در واقع افسر بر اساس یک سری قوانین و مراحل از پیش تعیین شده، در ذهن خود و یا روی برگه، امتیازاتی را برای شما در نظر می‌گیرد. حال اگر داوطلب بتواند این مراحل را به ترتیب و با کیفیت خوبی به انجام برساند، هیچ دلیلی وجود ندارد که در آزمون مردود شود. مانند این است که کلیدی برای تصحیح آزمون شهری وجود دارد (که همان مراحل کار است). اگر شما این مراحل را بدانید، خواهید توانست آن‌ها را انجام دهید.

یکی از این موارد، مراحلی است که در ابتدای روشن کردن خودرو باید طی شود. این امر شامل هفت مرحله اساسی است. مراحل باید به ترتیب انجام شود و افسر به این کار شما دقت خواهد کرد. در این مطلب تمامی مراحل را به تفصیل شرح خواهیم داد.

اما چرا به ترتیب؟ چه اهمیتی دارد که کدام یک ابتدا و کدام یک در انتها انجام شود؟ در واقع بر اساس استانداردهای راهنمایی و رانندگی، لازم است تا ترتیب خاصی در طی کردن این مراحل وجود داشته باشد. این ترتیب بر اساس تجربه و موضوعات علمی و فنی به دست آمده است. بنابراین این رمز (صادرکات) را فراموش نکنید تا بتوانید به سادگی ترتیب را به یاد آورید.

لازم به ذکر است که این مراحل، صرفا مناسب و محدود به آزمون شهری نیست. در زندگی روزمره نیز نیاز است تا این مراحل طی شود. در ادامه بیشتر در این باره توضیح خواهیم داد.

اولین قسمت از صادرکات: «صادر»

برای راحتی کار، مراحل را به دو قسمت «صادر» و «کات» تقسیم می‌کنیم. البته این تقسیم بندی صرفا در این مطلب و برای راحتی توضیح استفاده می‌شود. شما در زمان آزمون باید مراحل را بدون جداسازی و پشت سر هم انجام دهید.

صندلی: مرحله اول از صادرکات در روشن کردن ماشین

طبق تمامی استانداردها، صندلی اولین موردی است که قبل از شروع به کار ماشین تنظیم می‌شود. شما باید صندلی را از لحاظ جلو و عقب رفتن و همچنین پشتی آن تنظیم کنید. با توجه به اینکه غالب خودروهای استفاده شده در آزمون پراید هستند، امکان تنظیم ارتفاع وجود ندارد.

صندلی خود را طوری تنظیم کنید که به راحتی جلو را ببینید و علاوه بر آن، پایتان به خوبی به پدال‌ها برسد. در حالت استاندارد، زاویه زانوی شما بیشتر از 90 درجه خواهد بود. مهم این است که هنگام نشستن راحت باشید. همچنین توجه کنید که اگر صندلی از قبل تنظیم است، کمی با آن بازی کنید تا افسر متوجه صحت کار شما شود.

آینه: مرحله دوم

در مرحله بعدی نیاز است که آیینه به خوبی تنظیم شود. این مورد شامل آینه داخل کابین و همچنین آینه‌های بغل است. استاندارد تنظیم به این صورت است که در آینه بغل سمت راننده بتوانید قسمت کوچکی از دستگیره در عقب را مشاهده کنید.

در این مرحله می‌توانید از افسر بخواهید که آینه نزد خود را کمی به طرف دلخواه شما بچرخاند. همچنین می‌توانید با اجازه گرفتن از او، کمی خم شده و آینه سمت شاگرد را تنظیم کنید.

مرحله سوم: دنده خلاص

قبل از روشن کردن ماشین، دنده حتما باید در حالت خلاص قرار بگیرد. البته بعدها، در رانندگی روزمره، امکان این وجود دارد که به جای خلاص کردن دنده، کلاچ را بفشارید. اما در حین آزمون شهری در کنار افسر، حتما باید دنده خلاص باشد.

دقت کنید که اگر دنده سفت است و به راحتی در جای خود نمی‌رود (در همین حالت که خودرو خاموش است)، می‌توانید کلاچ را بگیرید تا دنده شل شود. سپس آن را در حالت خلاص قرار داده و مراحل را دنبال کنید. در این باره توصیه می‌کنیم مطلب «کنترل کلاچ و نیم کلاچ حرفه ای» را نیز مطالعه کنید.

مرحله چهارم: روشن کردن خودرو

در این مرحله سوییچ را بچرخانید تا خودرو روشن شود. دقت کنید که نباید آن را زیاد نگه دارید، زیرا در این حالت صدای استارت گوشخراش خواهد بود. در حد مناسبی بچرخانید و وقتی روشن شد، آن را رها کنید.

صادرکات در روشن کردن ماشین چیست؟
صادرکات در روشن کردن ماشین چیست و چه تفاوتی با صکادرات دارد؟

قسمت دوم صادرکات در روشن کردن ماشین: «کات»

گفتیم که قسمت اول یعنی «صادر» شامل صندلی، آینه، دنده و روشن کردن خودرو است. حال به بررسی قسمت دوم، یعنی «کات» خواهیم پرداخت.

پنجمین مرحله: کمربند

در این مرحله باید کمربند خود را ببندید. همچنین در صورتی که افسر کمربند خود را نبسته بود، از او بخواهید این کار را انجام دهد. به این مرحله دقت کنید زیرا دیده شده که بعضی افسرها به دلیل بسته نبودن کمربند شاگرد، نمره منفی در نظر گرفته‌اند.

اما نکته مهم دیگر اینجاست! روشن کردن خودرو «قبل» از بستن کمربند انجام می‌شود. به همین دلیل است که از «صادرکات» استفاده می‌کنیم و نه «صکادرات». اهمیت این موضوع را در ادامه شرح خواهیم داد.

آمادگی: مرحله ششم

حال نوبت آن رسیده است که برای انجام کار خود، یعنی حرکت دادن خودرو آماده شوید. تمامی مراحل قبل را در ذهن خود به سرعت مرور کنید و مطمئن شوید که چیزی جا نمانده است. سپس به محیط و خیابان دقت کنید. مطمئن شوید که فرد پیاده یا وسیله نقلیه‌ای در کنار شما وجود ندارد و همه چیز مهیای حرکت است.

مرحله هفتم و آخر: ترمز دستی و حرکت

اکنون تمامی مراحل طی شده است. از صندلی تا کمربند، همه به انجام رسیده‌اند. حال نوبت آن است که ترمز دستی را بخوابانید و حرکت خود را آغاز کنید. ابتدا پا را روی کلاچ قرار داده و دنده یک را انتخاب کنید. سپس می‌توانید ترمز دستی را بخوابانید، کلاچ را به آرامی بالا بیاورید و گاز بدهید. به این صورت حرکت شما با طی کردن صحیح مراحل آغاز خواهد شد.

صکادرات یا صادرکات در روشن کردن خودرو؟

تا چند سال قبل، به جای صادرکات در روشن کردن ماشین از کلید واژه «صکادرات» استفاده می‌شد. یعنی در آن زمان، کمربند قبل از روشن کردن و استارت زدن خودرو بود.

اما بعدها طی تحقیقات و تجربیات فنی، این نتیجه حاصل شد که کمربند باید بعد از روشن کردن خودرو بسته شود. زیرا به هر حال در یک خودرو، احتمال اندکی برای وقوع مشکل در حین استارت زدن، بروز آتش سوزی جزئی و امثال آن وجود دارد (به خصوص در خودروهای گازسوز). بنابراین الزامی است که ابتدا خودرو روشن شود و سپس کمربند بسته شود. بد نیست حین بستن کمربند این موضوع را به افسر نیز توضیح دهید.

ملاحظه کردید که در این مطلب از سایت آیین نامه رانندگی به بررسی صادرکات در روشن کردن ماشین پرداختیم. صادرکات یک واژه رمز است که مدتی است برای به خاطر سپاری ترتیب مراحل آماده سازی برای حرکت استفاده می‌شود. حین شرکت در آزمون شهری گواهینامه پایه سوم، این مراحل را به ترتیب و با آرامش کامل به انجام برسانید. وقتی آن را انجام دهید خواهید دید که در پی رضایت افسر، از استرستان نیز کاسته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed