سوالات آیین نامه رانندگی به صورت بسته

ترخیص موتورسیکلت توقیفی چگونه انجام می شود؟

ترخیص موتورسیکلت توقیفی

امروزه موتور سیکلت‌ها، جزء جدانشدنی ترافیک شهری هستند. به خصوص در شهرهای بزرگ، پرجمعیت و پرترافیک که تمامی افراد نیاز مبرم به رفت و آمد درون شهری دارند. به همین جهت، احتمال وقوع خطرات، سوانح و جرایم نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در این بین اگر شما نیز راننده موتورسیکلت هستید، ممکن است چنین موضوعی برایتان پیش آمده باشد. حال این سوال مطرح می‌شود که ترخیص موتورسیکلت توقیفی چطور باید انجام شود. آیا روش، مدارک لازم و هزینه مورد نیاز ترخیص موتورسیکلت توقیفی را می‌دانید؟ برای اطلاع از این موارد، در ادامه این پست با سایت آیین نامه رانندگی همراه باشید.

روش و چگونگی ترخیص موتورسیکلت توقیفی

انواعی از جرایم وجود دارد که به موجب آن، پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند موتور را توقیف کرده و به پارکینگ انتقال دهد. در صورتی که این اتفاق بیفتد، مراتب به اطلاع شما (دارنده موتورسیکلت) خواهد رسید. از آن پس می‌توانید برای ترخیص وسیله نقلیه خود اقدام کنید.

اما باید توجه کرد که بازپس گیری موتورسیکلت به سرعت انجام نمی‌پذیرد. شما با توجه به زمان تعیین شده، بین سه روز تا سه ماه باید صبر کنید. پس از آن قادر خواهید بود تا برای این کار به پارکینگ نگهداری موتور مراجعه کنید.

قبل از مراجعه به پارکینگ برای رسیدگی به درخواست ترخیص، شما باید مدارک خاصی را آماده کنید. همچنین ملبغ خاصی را نیز با توجه به تعداد روزهای ماندن موتور در پارکینگ باید پرداخت نمایید. به علاوه این موارد، عوارض شهرداری نیز باید پرداخت شود و فیش پرداخت را همراه خود داشته باشید.

با در دست دادن مدارک مورد نیاز که در ادامه این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، قادر خواهید بود تا به پارکینگ مراجعه کنید. با بررسی می‌توانید به سادگی پارکینگ موتورسیکلت پلیس راهنمایی و رانندگی و ستاد ترخیص را بیابید. ممکن است مراحل انجام این کار در هر شهری به طور جزئی تفاوت داشته باشد، اما مطمئن باشید که رویه کلی به این صورت است. نکته مهم دیگر این است که قبل از اقدام برای ترخیص، مطمئن شوید که زمان لازم از زمان توقیف گذشته است. این به آن دلیل است که امکان دریافت وسیله نقلیه زودتر از زمان جریمه وجود ندارد.

چه مدارک و اسنادی همراه خود داشته باشیم؟

روش انجام کار و پروسه را بالاتر شرح دادیم. اما اکنون لازم است تا اسناد و مدارک مورد نیاز را نیز معرفی و بررسی نماییم.

اولین مورد، سند تملک موتورسیکلت است. یعنی سند مالکیت و کارت موتور که باید به همراه خود ببرید. به علاوه، مدارک شناسایی راننده نیز مورد نیاز خواهد بود. این به معنی شناسنامه، کارت ملی و گواهینامه است. دقت داشته باشید که اگر موتورسیکلت متعلق به فرد دیگری است و راننده فرد دیگر، باید شناسنامه و کارت ملی هر دوی آن‌ها در دسترس باشد. همچنین برای ترخیص، فردی که مراجعه می‌کند باید مالک وسیله نقلیه باشد. یعنی اگر شما صرفا راننده موتور بوده‌اید و نه مالک آن، وسیله به شما تحویل داده نخواهد شد.

در کنار این موارد، برگه پارکینگ را نیز همراه خود ببرید. مشخص است که پرداخت مبلغ جریمه به حساب پلیس راهنمایی و رانندگی کشور و به همراه داشتن فیش آن نیز ضروری است. علاوه بر این‌ها، پرداخت مبلغ عوارض شهرداری و هزینه نگهداری در پارکینگ به همراه فیش آن‌ها لازم خواهد بود. همچنین موضوع مهم دیگری که باید به آن دقت کرد این است که علاوه بر تمامی این مدارک و فیش‌ها، نیاز است تا از تمامی آن‌ها یک فتوکپی نیز تهیه کرده و همراه خود داشته باشید. البته طبق اعلام پلیس و در راستای برنامه دولت الکترونیک، قرار است تا دریافت فتوکپی اسناد ممنوع شود، اما هنوز در اکثر موارد، کپی نیاز است.

روش ترخیص موتورسیکلت توقیفی

چه زمانی برای ترخیص مراجعه کنیم؟ هزینه چقدر است؟

در قسمت‌های قبلی، روش انجام کار را بررسی نمودیم. برای اینکه بتوانید وسیله خود را از پارکینگ موتورهای توقیف شده تحویل بگیرید، پس از طی شدن زمان کافی و لازم، باید مدارک را آماده کنید. با در دست داشتن مدارک و اسناد مورد نیاز، می‌توانید به مرکز مراجعه نمایید و موتورسیکلت خود را دریافت کنید. اما موضوعی که وجود دارد، زمان مراجعه و هزینه دریافتی است.

ابتدا باید گفت که هزینه‌های دریافتی به دو قسمت تقسیم می‌شود. هم باید مبلغ جریمه پرداخت شود و هم هزینه نگهداری و نیز عوارض شهرداری. مبلغ جریمه پلیس که مشخص است و به شما ابلاغ می‌شود. البته اگر درباره این موضوع اعتراضی داشتید، توصیه می‌کنیم مطالعه مطلب «اعتراض به جریمه خودرو» را فراموش نکنید.

بعد از پرداخت جریمه، نوبت به هزینه‌های دیگر می‌رسد. یک مورد عوارض شهرداری است. البته باید در نظر داشت که این موضوع ممکن است در برخی شهرها متفاوت باشد. علاوه بر آن، هزینه پارکینگ وجود دارد. مبلغ پارکینگ حدود 2 تا 5 هزار تومان به ازای هر شب ماندن موتور در آن محل است. به طور مثال، اگر موتور شما برای 10 روز در پارکینگ مانده باشد، حین اقدام برای ترخیص موتورسیکلت توقیفی باید مبلغی حدود 30 هزار تومان (به طور متوسط و حدودی) را پرداخت کنید.

زمان کاری این مراکز نیز مهم است. به طور کلی، مراکز نگهداری و ستاد ترخیص موتور در روزهای کاری از چهارشنبه تا پنج شنبه از ساعت هفت صبح الی دو ظهر و روز پنج شنبه از هفت صبح تا دوازده ظهر مشغول به فعالیت هستند. پیشنهاد می‌کنیم هر چه سریعتر برای این کار اقدام نمایید.

چگونه از توقیف موتورسیکلت پیشگیری کنیم؟

به طور مفصل درباره روش، مدارک و هزینه مورد نیاز برای ترخیص موتورسیکلت توقیفی صحبت کردیم. تمامی موارد مورد نیاز شما در این باره بررسی شد. دیدیم که دوندگی و مدارک زیادی برای تحویل گرفتن دوباره وسیله نقلیه نیاز است. همچنین اگر برای امور زندگی و یا امرار معاش به موتور نیاز داشته باشید، توقیف شدن آن می‌‎تواند به طور جدی به شما ضربه وارد کند. با این توصیفات، آیا راه بهتری هست؟

قطعا! بهترین روش در موضوعات این چنینی، پیشگیری و جلوگیری از وقوع خطاست! قطعا اگر به این موارد دقت بیشتری کرده و آن‌ها را حین رانندگی رعایت کنید، علاوه بر حفظ سلامت خود، از وقوع حوادث و جرایم نیز جلوگیری خواهید کرد. پس در ادامه با ما باشید تا برخی از این موارد را عنوان کنیم.

ابتدا، سعی کنید تا همواره مدارک ضروری خود و موتور را به همراه داشته باشید. همراه نداشتن مدارک می‌تواند موجب جریمه و توقیف شدن وسیله شود. همیشه در جهت عادی خیابان حرکت کنید. پلیس در صورت مشاهده حرکت موتورسیکلت در جهت عکس خیابانی، حق دارد تا ضمن جریمه و اعمال قانون، آن را توقیف کرده و به پارکینگ منتقل کند. سعی کنید از حرکات نمایشی مانند حرکت زیگزاگی و تک چرخ خودداری کنید. عبور از معبر پیاده رو و نیز چراغ قرمز نیز خطرآفرین است و موجب اعمال قانون می‌شود. توجه کافی به علائم رانندگی، همراه داشتن کلاه کاسکت و وسایل و لوازم ایمنی، عبور نکردن از خط ویژه تاکسی، اتوبوس و خودروهای امدادی و سالم بودن پلاک نیز از دیگر موارد مهم هستند.

جمع بندی

ملاحظه کردید که در این مطلب از وب سایت آیین نامه رانندگی، ترخیص موتورسیکلت توقیفی و چگونگی آن را بررسی کردیم. همچنین مدارک، زمان مراجعه و نیز هزینه‌ای که باید برای این امر پرداخت شود را نیز بررسی و معرفی نمودیم. امیدواریم تمامی موارد ذکر شده برای شما راننده و مخاطب گرامی مفید بوده باشد. همچنین رانندگی کم خطری را برای شما آرزو می‌کنیم.

آیا شما هم راننده موتورسیکلت هستید؟ تا کنون تجربه ترخیص موتورسیکلت توقیفی را داشته‌اید؟ مشتاقانه در انتظار اطلاع از نظرات شما در پایین همین صفحه هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed